Loading…

Afghanistan-uka 2016 går av stabelen mellom 20. og 25. september. Uka er et samarbeid mellom Afghanistankomiteen, Chr. Michelsens institutt (CMI) og Institutt for fredsforskning (PRIO). I tillegg bidrar en lang rekke andre organisasjoner til et stort og variert program. Sentrale afghanske og internasjonale forskere og aktører kommer til Norge for å stå bak talerstolen og delta i debatter. Kultur og brobygging står også på programmet.
Målet med Afghanistan-uka er å plassere Afghanistan øverst på den norske dagsorden. Afghanistankomiteen er initiativtaker og koordinator for uka som blir gjennomført med støtte fra Fritt Ord og Norad.   

The Afghanistan Week 2016 is a cooperation between the Norwegian Afghanistan Committee, the Chr. Michelsen Institute (CMI) and the Peace Research Institute Oslo (PRIO). Our aim is to bring Afghanistan to the top of the Norwegian agenda, bringing Afghan and international experts to Norway to inform and debate.


View analytic
Thursday, September 22 • 7:30pm - 9:00pm
UPOLERT- en fortellerforestilling av og med norskafghanere

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

UPOLERT er en forestilling med upolerte fortellinger om levd liv i en ung kropp. UPOLERT er fortellingene du ikke leser om i avisa. UPOLERT er historier om drømmer for fremtida, mot, tap, trusler, motgang, håp og gjenvunnet frihet.   


UPOLERT er et brobygger- og fortellerprosjekt som gir en scene og et publikum til unge som har måttet forlate landet sitt. De forteller sine historier selv.   


Prosjektet hadde oppstart i 2014 og dette er vår andre forestilling. Forestillingen egner seg for alle ungdom og voksne. Noen av fortellingene er sterke så vi anbefaler at du er 13 år eller eldre.   


Fortellere: Latifa Ahmadi, Yæhia Nasira, Mustafa Rahimi, Zaki Amini, Sogra Soltani, Jomaa Nazari og Hashmat Sadaat.    


Instruktører: Kristine Haugland, Lise Grimnes og Liv Marie Skaare Baden   


Prosjektet er støttet av Extrastiftelsen og gjennomføres i samarbeid med Afghanistankomiteen, Nansen Fredssenter, Historiebanken og Nobels Fredssenter.   


Gratis inngang    


Velkommen til Nobels Fredssenter 22. september!

Speakers
avatar for Zaki Amini

Zaki Amini

UPOLERT
Zaki Amini kom til Norge som enslig mindreårig. Han har tatt utdannelse ved UiO og nå jobber han på UNN i Tromsø som Rådgiver.
avatar for Yahya Najafizada

Yahya Najafizada

Informasjonsutvalg, Afghanistankomiteen og UPOLERT
Yahya Najafizada er en afghansk journalist og har bachelor i juss og statsvitenskap. Han jobbet som journalist hos internasjonale styrkenes avis (Sada-e Azadi og ISAF Mirror) i nord-Afghanistan i perioden 2005-2007. Han jobbet også som frivillig journalist hos studentenes avis... Read More →
avatar for Jomaa Nazari

Jomaa Nazari

UPOLERT
Forteller UPOLERT
avatar for Sogra Soltani

Sogra Soltani

UPOLERT
Er født i 1991. Flykta fra Afghanistan som 4-åring og var på flukt i 6 år gjennom Pakistan og Iran. Mistet far i 1992 og stefaren var forfulgt av Taliban. Hun studerer nå læringspsykologi på Høgskolen i Oslo og Akershus. Vært med i UPOLERT siden det startet i 2015.

Organisers
avatar for Afghanistankomiteen/Norwegian Afghanistan Committee

Afghanistankomiteen/Norwegian Afghanistan Committee

The Afghan people work every day for a better life and the Norwegian Afghanistan Committee is a partner in that quest. Our main focus is development in rural communities, educating midwives and public health nurses, and a sustainable management of natural resources. Strong local ownership... Read More →
avatar for Nobels Fredssenter/Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter/Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter er museet om Nobels fredspris. Vi presenterer fredsprisvinnerne og deres arbeid, samt historien om Alfred Nobel og Nobels fredspris. Senteret fungerer også som arena for samfunnsdebatt. Gjennom skiftende utstillinger, omvisninger, arrangementer, undervisningsopplegg... Read More →
avatar for UPOLERT

UPOLERT

UPOLERT er en forestilling med upolerte fortellinger om levd liv i en ung kropp. UPOLERT er fortellingene du ikke leser om i avisa. UPOLERT er historier om drømmer for fremtida, mot, tap, trusler, motgang, håp og gjenvunnet frihet. UPOLERT er et brobygger- og fortellerprosjekt... Read More →Attendees (6)